91 Grått (121)


Till den vackra gröngula vårlöken passar grått i form av sten bra som bakgrund.

185 Mossigt (120)


Mossigt är det minsta man kan säga att jag har det. Det är mossa i "gräsmattan", i rabatterna, på träden på stenar. I stenmuren gillar jag mossan, där är den verkligen vacker.

80 Förr i tiden (119)


Förr i tiden byggde man lador i trä med vasstak. Här i bygden har många restaurerat sina vasstak med bidrag, men jag har förstått att det ändå blir en väldigt stor utgift för att bevara kulturarvet.

254 Rörelse (118)


Ett fullständigt misslyckat foto som blir en alldeles perfekt lösning på temat rörelse. Exponeringstiden är 1/40 sek, så man förstår att kattens huvudskakning är ganska snabb och centrerad runt ögat.

112 Händer (117)


Händer, dessa fantastiska verktyg.

229 Pyramidform (116)


När minibiljardbordet har gått sönder kan man i alla fall fortsätta leka med kloten och lägga upp dem i pyramidform.

32 Dagg (115)


Morgonens dagg en kall morgon i april.

22 Blommor (114)


Trädgårdsvivorna är väldigt tacksamma och tappra blommor. När de har lyst upp julgruppen kan man plantera ut dem och de blommar år ut och år in i trädgården. Och nästan året om också.

234 På väg (113)


På väg upp, de dubbla vitsipporna är lite senare än sina vanliga enkla kusiner.

153 Lamm (112)


Precis som öronen på ett lamm.

186 Motljus (111)


Härligt motljus i kvällstimmen.

188 Mulet (110)


Mulet väder på ingång.

329 Upp (109)


Det fula röret är en provgrop som myndigheterna kräver att den görs innan man bygger om ett enskilt avlopp. I röret mäter man hur högt grundvattnet stiger upp. På berget där vi bor är grundvattennivån hög så vi kommer att vara tvungna att bygga upp vårt avlopp över marknivå.

Infiltrationen får nämligen inte infiltreras av grundvatten, då kan falbygdens landsbygdshushåll nämligen förorena västkustens havsvatten. Ja, det låter lite långsökt, men tydligen är det det som fått Falköpings politiker att stressa fram ombyggnad av alla enskilda avlopp som inte uppfyller alla moderna krav. Vi bor i en miljömedveten kommun och det känns ju bra (om än lite dyrt...)

64 Ful (108)


En ful sak av plast är nedgrävd i gräsmattan.

313 Tofs (107)


En tofs är det enda som är kvar an snödroppens blomma.

5 Aprilväder (106)


När man pratar om aprilväder brukar man mena snöglopp och regn, kanske med solstrålar parallellt med nederbörden. Själv föredrar jag det här vädret i april, friskt och klart och blå himmel.

Utanför utmaningen och temat är jag också nöjd med hur fin bild det blev på trädgården. Det är svårt att få en bra helhetsbild över trädgården, men här syns både läget med utsikten och etagerna som vi skapade av schaktmassorna när huset byggdes ut.

265 Skrynklig (105)


Liten och skrynklig är varje liten druva och aprikosbit som torkats och petats in i pyttesmå askar för att locka små, men kanske blivande storkonsumenter. Varumärket är ju inte bara synligt i samband med "nyttigt godis" direkt...

61 Från mitt fönster (104)


Från mitt fönster fångade jag en hungrig ringduva på bild. Den letade frön under fågelbordet när det hade snöat som värst i påskhelgen. Ringduvorna är flyttfåglar men en av de första att återkomma på våren.

20 Blek (103)


En mycket blek scilla-knopp. Månne förskräckt av vädret som väntade när den kom upp?

309 Tidigt (102)


Just de här vitsipporna är tidigt uppe, fotade 1 april. Den stora mängden brukar inte blomma förrän i slutet av april.

69 Fågelskrämma (101)


Söta grannkatten tror att hon inte syns under busken. Som katt är hon nog bättre lämpad som fågelskrämma än som jägare, hon har aldrig fått tag i en fjäder vad jag sett.

256 Scilla (100)


Firar hundra dagar in på nya året med en liten scilla siberica (Rysk blåstjärna). Har fångat en enda, annars ses den ju oftast tillsammans i stora mängder.

218 Planta (99)


En liten, luden planta kanske inte tycks så märkvärdigt. Men det här är en riktigt stor händelse för mig, som nu ser beviset på att jag lyckades med att dela på den blå bergvallmon (meconopsis).

118 I drakens öga (98)


I drakens öga skimrar en grön nyans. Eftersom jag inte har någon drake i närheten, så får den stora och skräckinjagande hankatten vara stand-in.

272 Slut (97)


Han är helt slut, katten, efter dagens patrullerande. Har aldrig träffat en katt som sover så djupt och tungt mitt på blanka dagen.

113 Hängande (96)


Hasselns hängande fröställningar hänger fortfarande med. De börjar bli lite tufsiga nu.

95 Gult (95)


Håller mig till färgen gult när jag inleder den här veckan i början på april. Igår var det tussilagon, idag en vacker krokus bland vissna fjolårslöv.

324 Tussilago (94)


Det var inte solsken när jag skulle fota min tussilago. Kanske det var tur ändå, för jag tycker det blev en fin och annorlunda bild av den välkända blomman.

295 Ståndaktig (93)



Behöver jag förklara temat ståndaktig, när julrosens innandöme är fullproppat med ståndare och pistiller.

330 Uppenbart (92)


Det är väl uppenbart att det inte var den lilla solbadande blomkrabbspindeln som var mitt motiv?

När jag upptäckte att det satt något på kronbladet gick jag närmare krokusen och då dök spindeln ner i blomman och satt sedan där och tryckte och undrade nog om han skulle klara sig med livet i behåll. Det gjorde den.